Prolaz J.Leovića 431000 Osijek

Lipofiling

Lipofiling je postupak gdje se pomoću injektiranja vlastitog masnog tkiva oblikuju deformacije poput bora i ožiljaka ili povećava volumen na mjestima kao što su dojke. Rezultati su trajni.
Ovim postupkom se oblikuje tijelo pomoću vlastitih masnih stanica bez vidljivih ožiljaka. Lipofiling se primjenjuje za uvećanje obraza, usnica, grudi, stražnjice i korekciju ožiljaka. Kod lipofilinga se umjesto stranih materijala koriste se vlastite masne stanice. Masno tkivo može se prikupiti iz bilo kojeg dijela tijela na kojemu se prikupilo, no uglavnom se uzima s abdomena, bokova, koljena ili bedara.

Zašto se odlučujemo za Lipofiling?

Lipofiling istovremeno prenosi i masne stanice i matične stanice. Posebne tehnike Lipofilinga transferiraju matične stanice koje dovode do regeneracije i pomlađivanja tretiranog područja. Ovisno o vrsti zahvata liječnik odlučuje o jednoj od tri tehnika makrolipofilinga, mikrolipofilinga i nanolipofilinga.
Uz privlačan koncept, ovaj zahvat postao je popularan proteklih godina te su razvijene i unaprijeđene razne metode prikupljanja masnih stanica, njihove obrade i injiciranja.
Područja na kojima se najčešće koristi ovaj zahvat uključuju lice (obrazi, usnice, duboke bore) i udubljenja u konturi kože, poput udubljenja nastalih nakon liposukcije ili ožiljaka.
Injiciranje vlastitih masnih stanica ima vrlo široku primjenu. Djeluje prirodno, trajno je, sigurno i učinkovito. Možda najvažnija prednost transfera masnih stanica jest da uklanja potencijalne probleme koji su svojstveni umjetnim materijalima , a također se smanjuje rizik od infekcije. Nadalje, ovaj zahvat omoguće korištenje velikog volumena masnih stanica.

Kandidati

Priprema

Trajanje operacije

Oporavak

Informacije o zahvatu - Lipofiling

Trajanje zahvata:
 1-3 sata
Područje zahvata:
 Lice i tijelo
Oporavak od operacije:
 1-2 dana
Vađenje šavova:
 Nakon 7 dana
Anestezija:
 Opća ili lokalna
Postoperativno:
 Nošenje elastične kompresivnog zavoja ili steznika po potrebi

Pošaljite Upit

i saznajte više o Lipofilingu
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.