Prolaz J.Leovića 431000 Osijek

PRP - pomlađivanje vlastitim matičnim stanicama iz masnog tkiva

Matične stanice fascinantno su područje koje u medicinskim istraživanjima posljednjih godina doživljava procvat. Zbog nevjerojatnih svojstava, matične stanice postale su nezamjenjive u metodama pomlađivanja, ali i regeneraciji – zahvaljujući mogućnosti prilagodbe i preuzimanja funkcije drugih stanica, matične stanice sudjeluju u procesima obnove u tijelu, a mogu se koristiti za čitav niz estetsko-rekonstrukcijskih zahvata.
Masno tkivo vrijedan je resurs matičnih stanica. Ovaj prirodni „materijal“ našega tijela može se iskoristiti za pomlađivanje lica, oblikovanje tijela, ali i dubinsku regeneraciju kože. Matične stanice koje se nalaze u masnom tkivu, nalazimo ih u visokoj koncentraciji. One se nalaze u području pupka, a njihova uloga je da popravlja oštećenje, čime se pretvaraju u oblik tkiva koji je oštećen – ukoliko je oštećena koža, matične stanice stvaraju novu kožu. Matične stanice imaju veliku ulogu u našem svakodnevnom životu.
Masno tkivo pacijenta uzima se miniliposukcijom s dijelova tijela na kojima ga ima dovoljno, a potom se obrađuje, tako da se dobiju matične stanice i transferira na željena područja, nadomještajući tako izgubljeni volumen, uz iznimno prirodne rezultate. Osim što će masno tkivo u kombinaciji s matičnim stanicama vratiti izgubljeni volumen ili pak dodati potpuno novi, matične stanice iz masnoga tkiva najsnažniji su alat u borbi protiv starenja.
Bogate faktorima rasta koji ne samo da poboljšavaju regeneraciju tkiva, već se mogu i diferencirati u različite stanice, dokazano pomlađuju kožu s rezultatima koji traju i do 30-ak godina. Uloga matičnih stanica u regeneracijskim procesima u tijelu ključna je upravo zbog mogućnosti prilagodbe koja im omogućava da zamijene druge stanice, ovisno o mjestu aplikacije.

U koje se svrhe primjenjuje tretman?

One se primjenjuju u svrhu:
• korekcije ožiljaka
• oštećenja kože
• ublažavanja strija
• pomlađivanja
• oblikovanja lica i vrata
• povećanje grudi.
S obzirom na to da se radi o vlastitom masnom tkivu, ne postoji rizik reakcije na strano tkivo, a prednosti su svakako dugotrajnost rezultata i prirodan izgled tretiranog područja koje zadržava osjetljivost na dodir.
Ovim tretmanom postižu se isključivo prirodni rezultati, dok je sami rezultat vidljiv nakon jednog do dva mjeseca. Prolaskom vremena, rezultat jača te se poboljšava.

Kandidati

Priprema

Trajanje operacije

Oporavak

Informacije o zahvatu - PRP

Trajanje zahvata:
 1-3 sata
Područje zahvata:
 Brada i vrat
Oporavak od operacije:
 1-2 dana
Vađenje šavova kod zatezanja kože:
 Nakon 7 dana
Anestezija:
 Opća ili lokalna
Postoperativno:
 Nošenje elastične kompresivnog zavoja 1-2 tjedna

Pošaljite Upit

i saznajte više o PRP - pomlađivanju vlastitim matičnim stanicama iz masnog tkiva
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.