Prolaz J.Leovića 431000 Osijek

Uklanjanje madeža i izraslina na koži

Madeži su prirodne izrasline na našem tijelu, različitih boja i oblika. Mogu se pojaviti na bilo kojem mjestu na tijelu i vremenom se mogu mijenjati. Većina tragova na koži poput madeža, bradavica i drugih izraslina su bezopasni ali ih je potrebno pratiti.

Zašto ukloniti madež?

Madeži se uklanjaju iz estetskih i medicinskih razloga. Također, mogu biti na nezgodnom mjestu pa ih uklanjamo i iz praktičnih razloga.
Ukoliko imate madež koji mijenja boju, svrbi ili je bolan potrebno je obaviti pregled jer postoji mogućnost da postanu maligni! Također, ukoliko ste ozlijedili madež na bilo koji način, potrebno je obratiti se liječniku. Nakon pregleda liječnik vas šalje na uklanjanje madeža koje se obavlja iz estetskih razloga ili zbog zloćudnih stanica koje je potrebno odstraniti. Nakon pregleda se određuje metoda odstranjivanja koja ovisi o mjestu gdje se nalazi madež, veličini, boji, obliku madeža, pregibu kože…
Kirurško uklanjanje madeža i drugih izraslina na koži smatra se najsigurnijim načinom liječenja i obavlja se uz lokalnu anesteziju. Zahvati su uglavnom brzi i jednostavni.
Nakon kirurškog zahvata ostaje ravni bjelkasti ožiljak, manji od madeža koji se nalazio na tom djelu kože.

Kandidati

Priprema

Trajanje operacije

Oporavak

Informacije o zahvatu - Uklanjanje madeža i izraslina na koži

Trajanje zahvata:
 1-3 sata
Područje zahvata:
 Brada i vrat
Oporavak od operacije:
 1-2 dana
Vađenje šavova kod zatezanja kože:
 Nakon 7 dana
Anestezija:
 Opća ili lokalna
Postoperativno:
 Nošenje elastične kompresivnog zavoja 1-2 tjedna

Pošaljite Upit

i saznajte više o uklanjanju madeža i izraslina na koži
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.