Prolaz J.Leovića 431000 Osijek

Frenuloplastika i Frenulotomija

Frenuloplastika je kirurški zahvat kojim se produžava kratki frenulum. Kratki frenulum može uzrokovati bolne erekcije, nemogućnost prevlačenja prepucija preko glansa penisa u erekcije te može tijekom spolnog odnosa puknuti i uzrokovati veće krvarenje.
Nije jasan uzrok nastanka frenuluma, ali smatra se da loša higijena, odnosno ranije upalne bolesti penisa i njegove kožice, mogu dovesti do nastanka frenuluma breve. Frenulum je stanje koje otežava ili onemogućava normalni spolni odnos.
Frenulotomija penisa je metoda rekonstrukcije kratkog frenuluma penisa koji može biti izazvan različitim razlozima (zapaljenski procesi, traume, komplikacije cirkumcizije). ManifestIra se bolom u toku erekcije ili tokom seksualnog odnosa. Dakle ishod ovog stanja su bol i nefunkcionalnost. Frenulotomija se izvodi prije svega iz funkcionalnih, ali i iz estetskih razloga.

Kome su nasmijenjene frenuloplastika i frenulotomija?

Namjenjena je svim muškarcima kojima je iz navedenih razloga narušen i otežan normalni spolni odnos. Danas na sreću nije nužno nepotrebno trpiti bol jer postoje mediciska rješenja i za ove vrste problema. Operativnim zahvatom može se riješiti problem frenuluma, a sam operativni zahvat traje kratko kao i oporavak. Frenulotomija ne utječe na plodnost i ne utiče na intenzitet uživanja tokom seksualnog odnosa kod oba partnera.
Brojni su benefiti za osobe koje se odluče na ovaj zahvat kao što su spolni odnosi bez straha od boli ili krvarenja, veće samopouzdanje te općenito bolja kvaliteta života. Kao i kod ostalih zahvata i u ovim slučajevima potrebno je konzultirati se sa kirurgom prije konačne odluke.

Informacije o zahvatu

Trajanje zahvata je između 15 do 30 minuta. Područje zahvata je donji dio tijela. Oporavak od zahvata traje 5 do 7 dana. Prilikom zahvata se daje lokalna anestezija.

Pošaljite Upit

i saznajte više o frenuloplatici i frenulotomiji

  • Odaberite ikonu kamion.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.