Prolaz J.Leovića 431000 Osijek

Uklanjanje madeža i ostalih kožnih promjena

Madeži se mogu pojaviti bilo gdje na koži, pojedinačno ili grupirano. Obično su smeđe boje i različitog oblika. Smeđa boja madeža potječe od melanina, pigmenta kojeg stvaraju posebne stanice u koži.
njihovo tamnjenje.
S nekim madežima i promjenama na koži i potkožnom tkivu kao što su bradavicama, fibromi, ateromi, hemangiomi, kondilomi smo rođeni, a neki nastaju tijekom našeg života. Najčešće se radi o dobroćudnim promjenama ili promjenama niskog stupnja malignosti. Razlozi za odstranjenje promjena na koži mogu biti estetske ali ponekad se odstranjuju kako se ne bi ponavljali. Nakon odstranjenja tkivo se šalje na patohistološku dijagnostiku.

Koje su metode odstranjivanja madeža i promjena na koži?

Liječnik savjetuje koje metode su optimalne za zahvate odstranjenja neželjenih promjena na tkivu.
* Radiofrekvencijom
* Kiruški
Odstranjivanje radiofrekvencijom vrlo je elegantno, omogućuje izuzetnu preciznost, značajno smanjuje oštećenje okolnog tkiva, koagulira ga tako da nije potrebno šivati ranu; omogućuje normalnu toaletu i higijenu, šminkanje; nije potrebno prethodno brijati dlake ukoliko se izraslina nalazi u vlasištu.
Neke su kožne promjene vrlo široke baze ili se nalaze na podlozi nepovoljnoj za radiofrekvciju – tada se odstranjuju kirurškim putem, tj. kirurškim nožem.
Obzirom na metodu kojom se zahvat obavlja, moguće je istovremeno odstraniti više izraslina koje klijent želi. Bitno je za naglasiti da se u dogovoru s pacijentom dogovara način otklanjanja madeža.  Nakon otklanjanja madeža, uzorak se šalje na analizu.

Informacije o zahvatu

Zahvat traje između 30 do 90 minuta, a područje koje se obuhvaća zahvatom je cijelo tijelo (ovisi o lokaciji madeža ili promjena koje se uklanjaju).
Oporavak od zahvata traje 1 do 2 dana, a šavovi se uklanjaju nakon 10 do 12 dana. Prilikom zahvata dobiva se lokalna anestezija.
Poslije zahvata, prema potrebi, biti će potrebno previjati zahvaćeno područje.

Pošaljite Upit

i saznajte više uklanjanju madeža i ostalih kožnih promjena

  • Odaberite ikonu ključ.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.