Prolaz J.Leovića 431000 Osijek

Liječenje alergija

Alergije su jedno od najčešćih kroničnih stanja s kojima se bori velik broj ljudi.
O tome da su alergije postale sve veći problem koji pogađa sve više ljudi govori i činjenica da se alergijske bolesti ubrajaju među najraširenije bolesti današnjice.
Alergija je neuobičajeni i neprimjereni odgovor našeg imunološkog sustava na različite čimbenike okoliša. Alergija se manifestira kao reakcija preosjetljivosti na čimbenike okoliša tzv.alergene.
Alergijska se reakcija može javiti na gornjem ili donjem dišnom sustavu, na koži, probavnom sustavu pa čak i u cijelom tijelu. Ovaj posljednji oblik alergijske reakcije naziva se anafilaktična reakcija i najteži je, opasan po život, oblik alergije na određenu tvar.
Najčešći oblik alergijskih simptoma zahvaća gornji dišni sustav i oči, a uključuje:
• pojačanu sekreciju iz nosa
• kihanje
• svrbež nosa, očiju i nepca
• osjećaj napunjenosti nosa i otežano disanje na nos
• crvenilo i suzenje očiju.

Kako liječiti alergije?

Tek nakon što vam liječnik postavi dijagnozu alergije na temelju kliničkog pregleda, specifičnih laboratorijskih pretraga i kožnih testova, započinje se s liječenjem alergijske bolesti. Liječenje prije svega uključuje izbjegavanje kontakta s alergenom te po potrebi i korištenje lijekova. U najkorišteniju skupinu lijekova koji se koriste za suzbijanje alergijskih simptoma ubrajamo antihistamine koji se uzimaju u obliku tableta, a doziraju se ovisno o učestalosti i jačini simptoma. Antihistaminici su vrlo učinkoviti u olakšavanju alergijskih simptoma.
U slučaju da imate izraženi alergijski konjuktivitis (upale očne spojnice) propisuju se kortikosteroidne kapi za oči, a za alergijski rinitis (upalu nosne sluznice) kortikosteroidni sprejevi za nos. Navedeni lijekovi pacijentima donose značajno olakšanje, ali važno je naglasiti kako ih se zbog potencijalnih štetnih posljedica ne smije koristiti kroz duđi period, već u kraćim vremenskim intervalima i uz preporuku liječnika. Kod nosnih i očnih simptoma svakako se preporuča prvo započeti s prirodnijim lijekovima, kao što su kapi za ovlaživanje očiju, sprejevi za nos na bazi morske vode ili fiziološka otopina za ispiranje nosa.

Kandidati

Priprema

Trajanje operacije

Oporavak

Informacije o zahvatu - Liječenje alergija

Trajanje zahvata:
 1-3 sata
Područje zahvata:
 Brada i vrat
Oporavak od operacije:
 1-2 dana
Vađenje šavova kod zatezanja kože:
 Nakon 7 dana
Anestezija:
 Opća ili lokalna
Postoperativno:
 Nošenje elastične kompresivnog zavoja 1-2 tjedna

Pošaljite Upit

i saznajte više o liječenju alergija

  • Odaberite ikonu zastava.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.