Prolaz J.Leovića 431000 Osijek

Mezoterapija

Mezoterapija je tretman star više od 80 godina koji je nastao u Francuskoj, a temelji se na nanošenju raznih tvari u kožu u svrhu pomlađivanja, prevencije starenja i popravljanja strukture i kvalitete kože. Ovisno o stanju kože i potrebama, određuje se vrsta mezoterapije, tj. koji će se sastojci ubrizgavati u kožu. Mezoterapija je nekirurška tehnika koja koristi mikroinjekcije za ubrizgavanje revitalizirajućih tvari poput biljnih ekstrakata, vitamina i drugih sastojaka u u gornje slojeve kože.
Mezoterapija je postupak kojim se pomoću tanke igle u kožu apliciraju pripravak za mezoterapiju. Pripravak se aplicira u mezoderm, dakle srednji sloj kože, čime se osigurava djelovanje aktivnih tvari upravo tamo gdje je to potrebno, a što je najvažnije time je i djelovanje puno brže od pripravaka koji se stavljaju na kožu.
Postoje različite mješavine koktela za mezoterapiju, najčešće se radi o kombinacijama vitamina, minerala, oligoelemenata, kolagena, hijaluronske kiseline i drugih tvari. Nakon utvrđivanja stanja kože i željenog ishoda zajedno ćemo odabrati adekvatan pripravak za vas.
Mezoterapija neće ukloniti bore niti podignuti lice, ali će znatno popraviti izgled i kvalitetu kože te usporiti starenje.

Kome je namjenjena mezoterapija?

Mezoterapija se sugerira ženama krajem 20-ih godina u svrhu prevencije starenja, održavanja svježine i mladolikosti lica kako bi se popravila struktura i kvaliteta kože.
Prije zahvata analizirat ćemo vašu kožu te definirati najbitnije probleme, ali od vas očekujemo da otvoreno kažete svoja očekivanja kako bi se postupak odvio u željenom smjeru.
Sam postupak izvodi se višekratnim sitnim injiciranjem pripravka tankom iglom, na prethodno očišćenu i dezinficiranu kožu koju želimo oporaviti. Neke od glavnih dobrobiti mezoterapije su:
• pomlađivanje kože
• zaštita kože od vanjskih utjecaja
• revitalizacija kože
• pomoć kod hiperpigmentacija
• obnavljanje stanica kože
• poticanje proizvodnje kolagena
• smanjivanje bora i sprječavanje njihova nastanka
• dubinska hidratacija kože
• smanjivanje proširenih pora.
Tretmani su individualizirani, prilagođeni klijentima i željama. Za efekt koji se želi postići, biraju se i prilagođavaju sastojci. Sami kokteli određuju se prema određenim protokolima.
Ovisno o početnom stanju, tretmane će biti potrebno ponoviti, o čemu ćete se dogovorit s liječnikom na početku postupka.

Kandidati

Priprema

Trajanje operacije

Oporavak

Informacije o zahvatu - Mezoterapija

Trajanje zahvata:
 1-3 sata
Područje zahvata:
 Brada i vrat
Oporavak od operacije:
 1-2 dana
Vađenje šavova kod zatezanja kože:
 Nakon 7 dana
Anestezija:
 Opća ili lokalna
Postoperativno:
 Nošenje elastične kompresivnog zavoja 1-2 tjedna

Pošaljite Upit

i saznajte više o mezoterapiji
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.