Prolaz J.Leovića 431000 Osijek

Tretman protiv bora i znojenja lica

Nema osobe koja se tijekom života i neizbježnog starenja kože neće susresti sa nastankom bora. One su nažalost neželjena posljedica protoka vremena čiji nastanak ne možemo izbjeći. Nekoga pogađaju više nekoga manje, nekoga u ranijoj ,a nekoga u kasnijim godinama života.
Iako bore nastaju prije svega kao posljedica starenja, utjecaja djelovanja okoliša, te u prvom redu UV zraka i prehrana, pušenje kao i stres i genetika također igraju važnu ulogu pri nastanku bora.
Prije samog tretmana potrebno je odrediti radi li se o borama koje se vide u mirovanju ili samo u pokretu tzv. mimičke bore. Pojedine bore, poput bora oko očiju, kombinacija su bora u mirovanju i pokretu jer se vide i u mirovanju i u pokretu. To je ujedno razlog zašto je potrebno kombinirati tretmane za postizanje boljeg rezultata.
Svaka vrsta bora se drugačije tretira. Ponekad bore nastaju zbog gubitka volumena pa je potrebno samo nadoknaditi volumen, a nekada zbog spuštanja lica kada je potrebno lice podići. Na dekolteu i čelu su česte bore koje nastaju kao posljedica spavanja. Lice je cjelina na kojoj bez obzira koji se dio lica tretira, promjena se održava na cijelom licu. U cilju postizanja što prirodnijeg izgleda lica, prije samog tretmana potrebno je sagledati lice kao jednu cjelinu.

Koji tretmani se koriste u borbi protiv bora?

Za Botulinum toxin možemo reći da predstavlja zlatni standard u saniranju bora na čelu i oko očiju.
Riječ je o prirodnom pročišćenom proteinu proizvedenom pomoću bakterije Clostidium botulinum, koji blokira prenaglašene živčane impulse a time i pretjerane, nekontrolirane mišićne kontrakcije.
Područje njegove prve primjene bila je okulistika, neurologija, pedijatrija. Kao slučajna nusdjelovanje opaženo je da ‘briše’ bore čela
Nakon niza kliničkih ispitivanja i studija, od početka 90-ih godina, Botulinum toxin počeo se koristiti u medicini i u estetske svrhe, u plastičnoj kirurgiji.
Tretman Botulinum toxinom siguran je i jedan od najdjelotvornijih i najpoznatijih estetskih tretmana za uklanjanje bora na području čela i bora smijalica.
Rezultat zahvata, kao ni kod sličnih estetskih tretmana, nije trajan iz razloga jer još nije otkrivena tvar koja bi u potpunosti zaustavila neizbježan proces starenja.
Osim njega jedan od poznatijih anti-age tretmana u svijetu svakako je i tretman koji je u Hrvatskoj i Europi poznat kao Vistabel.
Radi se o prirodnom pročišćenom proteinu koji pomaže u usporavanju znakova starenja.
Vistabel terapija protiv bora lica se koristi već više godina u estetskoj kirurgiji i medicini upravo kao najučinkovitiji brisač bora, i to upravo u zonama oko očiju i na čelu.
Sam tretman je bezbolan , a njegova aplikacija traje svega nekoliko minuta. Kada se koristi ispravno, može čelu dati privlačan izgled no ne valja pretjerati. Vistabel neće utjecati na osjetilne živce niti ćete se osjećati ukočeno.

Kandidati

Priprema

Trajanje operacije

Oporavak

Informacije o zahvatu - Tretman protiv bora i znojenja lica

Trajanje zahvata:
 1-3 sata
Područje zahvata:
 Brada i vrat
Oporavak od operacije:
 1-2 dana
Vađenje šavova kod zatezanja kože:
 Nakon 7 dana
Anestezija:
 Opća ili lokalna
Postoperativno:
 Nošenje elastične kompresivnog zavoja 1-2 tjedna

Pošaljite Upit

i saznajte više o tretmanu protiv bora i znojenja lica
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.