Prolaz J.Leovića 431000 Osijek

Tretman protiv bora i znojenja lica

Nema osobe koja se tijekom života i neizbježnog starenja kože neće susresti sa nastankom bora. One su nažalost neželjena posljedica protoka vremena čiji nastanak ne možemo izbjeći. Nekoga pogađaju više nekoga manje, nekoga u ranijoj, a nekoga u kasnijim godinama života.
Iako bore nastaju prije svega kao posljedica starenja, utjecaja djelovanja okoliša, te u prvom redu UV zraka i prehrana, pušenje kao i stres i genetika također igraju važnu ulogu pri nastanku bora. Prije samog tretmana potrebno je odrediti radi li se o borama koje se vide u mirovanju ili samo u pokretu tzv. mimičke bore. Pojedine bore, poput bora oko očiju, kombinacija su bora u mirovanju i pokretu jer se vide i u mirovanju i u pokretu. To je ujedno razlog zašto je potrebno kombinirati tretmane za postizanje boljeg rezultata.
Svaka vrsta bora se drugačije tretira.
Ponekad bore nastaju zbog gubitka volumena pa je potrebno samo nadoknaditi volumen, a nekada zbog spuštanja lica kada je potrebno lice podići. Na dekolteu i čelu su česte bore koje nastaju kao posljedica spavanja. Lice je cjelina na kojoj bez obzira koji se dio lica tretira, promjena se održava na cijelom licu. U cilju postizanja što prirodnijeg izgleda lica, prije samog tretmana potrebno je sagledati lice kao jednu cjelinu.

Koji tretmani se koriste u borbi protiv bora?

Za Botulinum toxin možemo reći da predstavlja zlatni standard u saniranju bora na čelu i oko očiju. Riječ je o prirodnom pročišćenom proteinu proizvedenom pomoću bakterije Clostidium botulinum, koji blokira prenaglašene živčane impulse a time i pretjerane, nekontrolirane mišićne kontrakcije. Područje njegove prve primjene bila je okulistika, neurologija, pedijatrija. Kao slučajna nusdjelovanje opaženo je da ‘briše’ bore čela
Nakon niza kliničkih ispitivanja i studija, od početka 90-ih godina, Botulinum toxin počeo se koristiti u medicini i u estetske svrhe, u plastičnoj kirurgiji.
Tretman Botulinum toxinom siguran je i jedan od najdjelotvornijih i najpoznatijih estetskih tretmana za uklanjanje bora na području čela i bora smijalica.
Rezultat zahvata, kao ni kod sličnih estetskih tretmana, nije trajan iz razloga jer još nije otkrivena tvar koja bi u potpunosti zaustavila neizbježan proces starenja.
Osim njega jedan od poznatijih anti-age tretmana u svijetu svakako je i tretman koji je u Hrvatskoj i Europi poznat kao Vistabel. Radi se o prirodnom pročišćenom proteinu koji pomaže u usporavanju znakova starenja. Vistabel terapija protiv bora lica se koristi već više godina u estetskoj kirurgiji i medicini upravo kao najučinkovitiji brisač bora, i to upravo u zonama oko očiju i na čelu. Kada se koristi ispravno, može čelu dati privlačan izgled no ne valja pretjerati. Vistabel neće utjecati na osjetilne živce niti ćete se osjećati ukočeno.

Informacije o zahvatu

Sam zahvat je bezbolan, a traje do 1 sat, ovisno o vrsti zahvata. Područje zahvata je lice. Oporavak traje 1 dan.

Pošaljite Upit

i saznajte više o tretmanu protiv bora i znojenja lica

  • Odaberite ikonu zastava.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.