Prolaz J.Leovića 431000 Osijek

Tretman protiv podočnjaka

Podočnjaci su estetski problem koji nastaje zbog više uzroka,a koji mogu često biti udruženi. Smatra se da nastaju kao posljedica niza degenerativnih promjena zbog starenja.
Podočnjaci su kao estetski problem vrlo česti i najviše doprinose izgledu lica, odnosno dojmu izgledamo li svježe ili odmorno. Podočnjaci mnogima ljudima mogu predstavljaju velik problem, kako na emocionalnom tako i na poslovnom planu, budući da su jako izraženi i teško se prikrivaju. Pogled u ogledalo predstavlja svakodnevnu mučnu rutinu koja često podrazumijeva prikrivanje podočnjaka puderima, korektorima ili naočalama. Crni kolutovi još se nekako mogu prikriti, ali nikako i natečenost ispod očiju. Osim toga podočnjaci daju izgled umora, bolesti, iscrpljenosti i starosti. No najčešće daju dojam neispavanosti , zbog čega je pogotovo zamorno odgovarati na pitanja poput da li ste sinoć tulumarili. Prije tretmana podočnjaka treba točno definirati problem: je li problem hiperpigmentacija ispod očiju, vrećice ispod očiju ili udubljenje kože.
Za bolji rezultat, ponekad je potrebno kombinirati tretmane. Važno je pri tom odrediti nastaju li podočnjaci uslijed spuštanja obraza. U tom slučaju postoji povećan razmak između obraza i donjeg kapka te je potrebno prvo podignuti obraze, a zatim po potrebi i tretirati same podočnjake. Drugi je slučaj kada su podočnjaci izraženi zbog gubitka masnog tkiva, izravnati su pa je potrebno prvo izgraditi obraze, a potom tretirati podočnjake po potrebi.

Prikladni tretmani protiv podočnjaka su

Dermalni filer
Koristimo pretežno hijaluronsku kiselinu koja je građevni materijal kože. Rezultat je vidljiv odmah, a prosječno traje od 24 do 28 mjeseci. Tretman ne boli i većinom nema oporavka.
PRP tretman
Nakon obrade krvi, ubrizgavaju se faktori rasta koji efikasno ublažavaju i preveniraju hiperpigmentaciju.

Informacije o zahvatu

Zahvat traje do 1 sat, ovisno o vrsti zahvata. Područje zahvata je lice. Oporavak traje 1 dan.

Pošaljite Upit

i saznajte više o tretmanu protiv podočnjaka

  • Odaberite ikonu zvijezda.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.