Prolaz J.Leovića 431000 Osijek

Gastroskopija sa ili bez anestezije

Gastroskopija je dijagnostička pretraga koja omogućuje pregled ždrijela, jednjaka, želuca i dvanaesnika. Liječnik će prepoznati kojim bolesnicima je gastroskopija uistinu potrebna, obzirom da se radi o proceduri koja se koristi samo kada postoji jasna indikacija. Gastroskopija nezaobilazna je metoda dijagnostike u bolesnika s problemima gornjeg dijela probavnog sustava.

Kada je potrebna gastroskopija?

Neki od simptoma kao što su žgaravica, bolovi u gornjem trbuhu, otežano gutanje, osjećaj vraćanja kiselog sadržaja, mučnine, povraćanje ili proljev koji traju dulje vrijeme, te krvarenje u vidu crnih stolica (melena) ili povraćanja krvi često je moguće dokučiti jedino pregledom sluznice gornjeg probavnog sustava. Anemija, gubitak na tjelesnoj težini i znakovi krvarenja predstavljaju alarmantne znakove koji ukazuju na organsku bolest te je nužno učiniti gastroskopiju kod pojave ovih simptoma.
Prije planirane gastroskopije pacijent ne  smije uzimati ništa na usta 6-8 sati prije samog postupka ili čak i dulje ako se sumnja na otežano pražnjenje želuca. Većina pacijenata dobro podnosi pregled te nije nužno koristiti opću anesteziji za pretragu. S druge strane, anestezija je svakako potrebna ukoliko se planira dulja procedura ili terapijski zahvat.

Kandidati

Priprema

Trajanje operacije

Oporavak

Informacije o pretrazi- Gastroskopija

Trajanje zahvata:
 10-15 minuta
Područje pretrage:
 Gornji dio probavnog sustava
Oporavak od pretrage:
 2 sata
Vađenje šavova kod zatezanja kože:
 Nema šavova
Anestezija:
 Opća ili lokalna
Postoperativno:
 Nema

Pošaljite Upit

i saznajte više o Face liftingu / Liftigu lica

  • Odaberite ikonu šalica.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.