Prolaz J.Leovića 431000 Osijek

Kemijska lipoliza - Injekcijska lipoliza

Injekcijska lipoliza nekirurška je metoda uklanjanja lokalnih nakupina masnog tkiva primjenom lipolitika u područje koje se želi tretirati.. Ovakva metoda oblikovanja tijela je vrlo učinkovita, te se s rezultatima može mjeriti s liposukcijom.
Radi se o preparatu (lipolitik) koji sadrži Prirodnu tvar, sojin lecitin ( fosfatidilkolin) koji se ubrizgava injekcijama, a razgrađuje lipide u masnim stanicama, povećava otpuštanje masnoća i potiče razgradnju oslobođenih masnoća, koje se polako uklanjanju iz tijela.
Zbog sveg navedenog iznimno je učinkovit za lokalnu lipolizu tj. razgradnju tvrdokornih masnih naslaga koje se tjelovježbom i drugim metodama teško otklanjaju, a nalaze se najčešće na području stražnice, bedara, natkoljenica, nadlaktice, koljena, bokova, trbuha, leđa i dr.
Postupak se izvodi na način da se lipolitik tankom iglom injicira direktno u masno tkivo tretiranog područja. Sam tretman nije namjenjen gubljenju kilograma, već se radi o metodi oblikovanja tijela, jer lipolitik djeluje i na kožu tako da je učvršćuje. Za dugotrajan rezultat preporuča se adekvatan režim prehrane i vježbanja.

Za koga je idealan ovaj tretman?

Ovaj tretman je idealan za pacijente koji nemaju većih problema s tjelesnom težinom, ali ne uspijevaju ukloniti neželjene masne naslage s pojedinih dijelova tijela, te osobe koje se ne odlučuju za agresivnije metode. Ovaj tretman se pokazao iznimno učinkovit kod razgradnje tvrdokornih masnih naslaga. Prednost mu je ciljano uklanjanje masnih naslaga, trajan učinak, a sam zahvat nije agresivan, te je nastavak aktivnosti moguć nakon tretmana. Masne stanice na tretiranom području ostaju nakon tretmana lipolizom trajno razorene i više se na tom mjestu ne pojavljuju.
Prije samog tretmana s liječnikom ćete detaljno utvrditi koje područje na svom tijelu želite tretirati, te koja su vaša očekivanja od samog tretmana.
Ukolko se odlučite za tretman kemijskom lipolizom za što bolje rezultate dodatno se preporuča prilagođena prehrana, kao i masaža tretiranog područja koja može biti ručna ili strojna.
Injekcijska lipoliza se ne preporuča osobama u trudnoći, kod bolesti bubrega, jetre i krvi, a niti kod osoba preosjetljivih na soju.

Informacije o zahvatu

Zahvat traje između otprilike 1 sat, a područje koje se obuhvaća zahvatom je cijelo tijelo. Oporavak od zahvata traje 1 dan, a šavovi se ne koriste prilikom zahvata. Prilikom zahvata ne dobiva se anestezija. Poslije zahvata biti će potrebno nositi elastični kompresivni zavoj 1 tjedan.

Pošaljite Upit

i saznajte više o kemijskoj lipozi - injekcijskoj lipozi

  • Odaberite ikonu ključ.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.