Prolaz J.Leovića 431000 Osijek

Korekcija ušiju ili Otoplastika

Korekcija ušiju ili Otoplastika je zahvat kojim se korigiraju odstojeće uške, poznate i kao – klempave uši.
Osim korekcije “klempavih ušiju”, zahvatom Otoplastika se rješavaju ostale deformacije ušiju, kao što su nepravilni oblici i prevelike uške. Vanjski dio uha, uška kod nekih ljudi ne priliježe uz glavu, nego ima veće odstojanje. Neki pacijenti imaju deformirane uške rođenjem, ozljedama ili su uške prevelike te nisu u simetriji. Jednostavnim operativnim zahvatom svaki slučaj se rješava i omogućava se vraćanje uški u normalan položaj, preoblikovanje ili smanjivanje. Korekcija ušiju je operacija koja pacijentima značajno mijenja život na bolje.

Zašto se odlučujemo za Otoplastiku?

Velika većina liječnika zagovara zahvat prije upisa u prvi razred osnovne škole kako bi izbjegli traume od zadirkivanja druge djece. Dijete u ranoj dobi nakon operacije ima najveću psihološku korist od estetske operacije jer im izgled bez tog kompleksa olakšava odrastanje i socijalne interakcije.
Kod odraslih pacijenata zahvat otoplastike znači da će uške imati relativno manju mogućnost preoblikovanja. To je isključivo zbog toga što uške u starijoj dobi imaju različite karakteristike i hrskavica nije tako mekana, ali je operacija u svakom slučaju učinkovita.
Nakon zahvata život pacijenata se mijenja na bolje, postaju sretniji zbog svog izgleda i nemaju više brige oko nedostatka koji im je ranije smetao.

Informacije o zahvatu

Trajanje zahvata je između 1 do 2 sata. Područje zahvata uključuje lijevu i desnu ušku, a pri zahvatu se dobiva lokalna anestezija. Oporavak od operacije je 1 do 3 dana, a šavovi se uklanjaju 7 dana iza zahvata. Poslije operacije potrebno je nositi elastični zavoj 3 dana, a nakon toga je potrebno spavati s trakom mjesec dana.

Pošaljite Upit

i saznajte više o korekciji ušiju ili otoplastici

  • Odaberite ikonu šalica.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.