Prolaz J.Leovića 431000 Osijek

Smanjenje grudi

Operacija smanjenja grudi je kirurški zahvat kojim se iz grudi uklanja žljezdano tkivo i masnoća, a bradavice se podižu na višu razinu. Cilj zahvata je smanjiti volumen grudi kako bi se kod pacijentice uklonilo fizičko opterećenje te postići estetski privlačan oblik koji je u skladu s cjelokupnom tjelesnom konstitucijom.
Ova operacija se radi iz estetskih i funkcionalnih razloga. Na smanjenje grudi žene se najčešće odlučuju kada su, zbog velikog volumena dojki, otežane svakodnevne aktivnosti ili kada žele promijeniti težinu, veličinu, oblik i čvrstoću svojih dojki.
Velike i teške grudi često uzrokuju bolove u vratu, leđima i kralježnici, dok prekomjerno znojenje i vlažnost ispod i između dojki može prouzročiti dermatološke probleme kao što su nadražena koža ili osip. Smanjivanje grudi uključuje i preoblikovanje koje je potrebno kako bi se osigurao lijep i prirodan oblik grudi. Doktor će dati najbolju preporuku kako postići savršen balans grudi i ostatka tijela odabirom prave tehnike i nove veličine grudi.

Tko su kandidati za smanjenje grudi?

Redukcija grudi preporučuje se zdravim ženama s izrazito velikim grudima koje zbog veličine i težine svojih grudi nisu zadovoljne svojim izgledom, ograničene su u obavljanju tjelesnih aktivnosti, osjećaju bol u vratu, ramenima i leđima, te često imaju nadraženu kožu ispod grudi. Plastični kirurg je tu da ispunjava želje pacijentice u skladu s medicinskim i etičkim normama.
Žene sa velikim grudima su često izložene neželjenoj pažnji povezanoj s veličinom grudi. Prevelike grudi nose sa sobom i komplekse zbog izgleda, tako da se estetskom korekcijom rješava taj bitan element za samopouzdanje.
Ako planirate trudnoću, operaciju smanjenja grudi preporučljivo je obaviti nakon posljednje planirane trudnoće, jer će dojke uslijed trudnoće i dojenja promjeniti svoj oblik.

Informacije o zahvatu

Trajanje zahvata je između 2 do 3 sata, a područje zahvata je gornji dio tijela. Oporavak od zahvata je 1 do 2 dana, a pri zahvatu koristi se lokalna anestezija. Šavovi se uklanjaju nakon 10 do 14 dana, dok je poslije zahvata potrebno nositi kompresivni grudnjak 4 tjedna.

Pošaljite Upit

i saznajte više o smanjenju grudi

  • Odaberite ikonu kuća.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.