Prolaz J.Leovića 431000 Osijek

Podizanje grudi

Problem visećih grudi može se javiti tijekom života kao posljedica gubitka elasticiteta kože što nastaje s godinama. Razni faktori kao što je dojenje, mršavljenje i stres mogu dodatno ubrzati ovaj proces. Posljedično sve to dovodi do nepravilnog položaja bradavica i visećih grudi koje zahtijevaju korekcije u smislu promjene oblika grudi, položaja bradavice i redukcije kože.
Zahvat kojim se opuštene grudi podižu naziva se mastopeksija. Uz pomoć zahvata se korigira oblik i položaj grudi, a bradavica se repozicionira i po potrebi smanjuje. Glavni cilj zahvata je preoblikovati grudi na način da se postigne veća čvrstoća te idealan oblik i veličina.
Podizanje grudi izvodi se kada su dojke spuštene, a ovisno o želji pacijentica podizanje grudi izvodi se sa silikonskim implantatima ili bez. Podizanje grudi se smatra jednim od najčešćih estetskih zahvata. Preporuka je da se koriste implantati jer daju ljepši postoperacijski rezultat, te puninu grudi.

Tko su kandidati za zahvat podizanja grudi?

Većina žena se odlučuje za podizanje grudi kako bi poboljšale svoj estetski izgled, te ispravile spušteni položaj grudi. Kandidatkinje za podizanje grudi su žene čije su grudi zadovoljavajuće veličine, ali je koža izgubila elasticitet.
Uz pomoć estetskog zahvata podizanja ženskih grudi dobivaju se čvršće i punije grudi. Ovaj zahvat se može izvoditi u bilo kojoj odrasloj životnoj dobi.
Zahvatu prethodi konzultacijski pregled gdje se pacijentici pregledom i ultrazvukom isključi sumnja na bolesti grudi, te se upozori na ožiljke koji ostaju nakon operacije. Pažljivim pregledom pacijentica se upozna i s ostalim mogućnostima koje bi mogle poboljšati izgled njezinih grudi.
Važno je napomenuti da ukoliko planirate trudnoću, podizanje grudi preporučljivo je obaviti nakon posljednje planirane trudnoće, jer će grudi uslijed trudnoće i dojenja promijeniti svoj oblik, te time poništiti rezultate operativnog zahvata.

Informacije o zahvatu

Trajanje zahvata je između 2 do 3 sata. Područje koje zahvat obuhvaća je gornji dio tijela. Oporavak od zahvata je 1 do 2 dana, dok se šavovi uklanjaju nakon 14 dana. Poslije zahvata potrebo je nositi kompresivni grudnjak do 4 tjedna.

Pošaljite Upit

i saznajte više o podizanju grudi

  • Odaberite ikonu zvijezda.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.