Prolaz J.Leovića 431000 Osijek

Korekcija opuštene kože trbuha - Abdominoplastika

Abdominoplastika je kirurški zahvat kojim se uklanja suvišna opuštena koža i potkožno masno tkivo trbuha. Po potrebi se radi i povezivanje (zatezanje) trbušnih mišića kako bi se osnažili mišići trbušne stijenke, ali i spriječio nastanak trbušne kile. Cilj zahvata je smanjenje kože i masnog tkiva na trbuhu i stvaranje estetski prihvatljivijeg izgleda – ravnijeg trbuha i napetije trbušne muskulature.

Tko je kandidat za Abdominoplastiku?

Sve punoljetne osobe koje su nezadovoljne izgledom trbuha i gdje ne postoji kontraindikacija za operaciju.
Osim u žena nakon višekratnih trudnoća s velikim povećanjem težine, ovaj se problem javlja i u osoba oba spola nakon značajnog gubitka tjelesne težine. Njega nije moguće korigirati ni vježbama, ni dijetom, niti različitim kremama i kozmetičkim tretmanima, često čak ni liposukcijom.
Doktor će Vas pregledati te procijeniti tonus kože i trbušne mišiće. Zatim se određuje opseg zahvata. Kod veće količine obješene kože i masnog tkiva potrebno je otkloniti višak i zategnuti trbušni zid.
Zatezanje trbušne stijenke jedan je od najopsežnijih zahvata u domeni plastične kirurgije, stoga je i oporavak nešto dulji nego kod ostalih zahvata u plastičnoj kirurgiji.

Informacije o zahvatu

Trajanje zahvata je između 4 do 6 sati. Područje zahvata je abdomen, a tokom zahvata dobiva se opća ili lokalna anestezija. Oporavak od zahvata je između 2 do 3 dana. Šavovi se uklanjaju nakon 14 dana. Poslije operacije nosi se abdominalni steznik 3 do 4 tjedna.

Pošaljite Upit

i saznajte više o korekciji opuštene kože trbuha - Abdominoplastika

  • Odaberite ikonu kamion.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.