Prolaz J.Leovića 431000 Osijek

Tretmani protiv celulita

Moderan način života, u kombinaciji sa lošom prehranom i pušenjem doprinosi nastanku celulita, od kojeg nisu pošteđeni ni modeli, pa čak ni sportašice. Celulit zahvaća gotovo svaku ženu, a debljina nije u nužnoj vezi s celulitom, budući da i mršave žene mogu imati celulit.
Genetika, starenje, stil života i drugi faktori dodatno doprinose nastanku celulita. Celulit potiče razvoj kapilara i vena nogu te jako oštećuje cirkulaciju zbog čega lako nastaju modrice, noge su hladne i sklone naticanju zbog čega celulit može biti bolan na dodir.
Glavni uzrok razvoja celulita kod žena je građa vezivnog tkiva koje je podložno promjenama uslijed utjecaja ženskih spolnih hormona.
Glavni razlog tome da mnogi još uvijek nisu uspješno ublažili ili uklonili celulit jest pogrešan pristup liječenju i uklanjanju celulita. Budući da se celulit ne nalazi u masnim stanicama, već u vezivnom tkivu, kako bi uklonili problem, potreban je ispravan pristup, odnosno shvaćanje da samo uklanjanje masnih stanica iz tijela poput liposukcije, vježbanja, gladovanja ili stroge dijete ne utječu na glavne uzroke razvoja celulita, niti na njegov nestanak. Kako bi se uklonio celulit,moraju se prije svega uništiti masne stanice i zadebljati kožu, te se mora stvoriti novo vezno tkivo.
Budući da celulit ima sklonost vraćanju, savjetuje se djelovati preventivno tretmanima za održavanje nakon tretmana uklanjanja celulita. Prije samog tretmana treba odrediti o kojem obliku celulita se radi, odnosno stadiju i mjestu na kojem se celulit nalazi. Nakon toga se donosi individualni plan i jedino se tako uspješno uklanja celulit. Svaki oblik i mjesto na kojem se celulit nalazi se drukčije tretira.
Po intenzitetu celulit možemo podijeliti na celulit vidljiv na stisak, celulit vidljiv u pokretu, celulit vidljiv u mirovanju i celulit bez narančine kore. Prema intenzitetu celulit dijelimo na tvrdi, meki i mlohavi.

Koje sve vrste tretmana postoje?

Subcizija – Uvodi se kanila ispod kože koja mehanički presijeca degenerativno vezivno tkivo, te se dodatno uništava s radiovalovima, a ujedno jako potiče razvoj novog kolagena i uništava masne stanice. Ovaj tretman ujedno je odličan i za otklanjanje dubljih ožiljaka i ožiljaka općenito.
Lipoliza – je istovjetna metodi RF subicizije samo je puno efikasnija, a sve ostalo je isto. Koristi se veća kanila uz primjenu veće snage u odnosu na RF subciziju.
Kolagenaza – je enzim koji najbolje topi degenerativno vezivno tkivo s efektorm subcizije. Ubrizgava se putem kanile. Tretman ne boli.

Informacije o tretmanu

Tretman traje između 20 do 30 minuta, ovisno o dijelu tijela i obujmu koje se tretira.  Oporavka od tretmana nema te se može odmah nastaviti sa svakodnevnim obvezama.

Pošaljite Upit

i saznajte više o tretmanima protiv celulita

  • Odaberite ikonu drvo.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.