Prolaz J.Leovića 431000 Osijek

Korekcija nosa ili Rinoplastika

Korekcija nosa ili Rinoplastika je zahvat kojim se otklanjaju estetski i funkcionalni problemi nosa.
Izbočena nosna pregrada, grbav nos ili devijacija septuma mogu uzrokovati problem s disanjem.
Rinoplastika je jedna od najzahtjevnijih i najsofisticiranijih operacija u estetskoj kirurgiji. Cilj rinoplastike je postići harmoniju između lica i nosa. Temelj rinoplastike čine zahvati na hrskavicama i kostima nosa koji su odgovorni za njegovu građu odnosno oblik.
Poznavanje različitih metoda i njihovo korištenje, s obzirom na specifične probleme svakog pojedinca, vodi prema postizanju optimalnih rezultata kao što je dobra funkcionalnost nosa, čime se osigurava normalno disanje, skladan izgled cjelokupnog lica te u konačnici zadovoljstvo operiranih osoba.
Koje su estetske promjene nosa moguće?
* Promjene veličine nosa
* Korekcija mosta
* Suženje nosa
* Suženje nosnica
* Odstranjivanje grbe
* Smanjivanje nosa
* Korekcije vrška nosa

Zašto se odlučujemo za Rinoplastiku?

Nesmetano disanje je važno ne samo za prevenciju fizioloških bolesti već i psihološkog stanja čovjeka. Druga psihološka komponenta je izgled nosa i njegova usklađenost s crtama lica. Istraživanja su pokazala kako žene i muškarci nakon korekcije nosa su opušteniji i samopouzdaniji.
Nos je jedan od najistaknutijih dijelova našeg lica, može biti uzork mnogih kompleksa i nezadovoljstva izgledom, te se sve više ljudi odlučuje na njegovu korekciju.
Važno je imati realna očekivanja od rinoplatike. Na kozultacijskom pregledu liječnik dobiva uvid u pacijentovu motivaciju za operativni zahvat, analiziraju se strukture nosa,te ispituju mogućnosti u kojoj mjeri se mogu postići određene korekcije. Tek na osnovu svih dobivenih informacija planira se operativni zahvat.

Informacije o zahvatu

Trajanje zahvata je od 1 do 3 sata.  Šavovi se uklanjaju između 7 do 10 dana. Oporavak traje 1 do 2 dana. Poslije operacije na nosu se nosi vanjska fiksacija koja se skida nakon 7 do 10 dana.

Pošaljite Upit

i saznajte više o korekciji nosa

  • Odaberite ikonu ključ.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.