Prolaz J.Leovića 431000 Osijek

Povećanje grudi

Povećanje grudi je vrlo popularan i jedan od najčešćih zahvata u esteskoj kirurgiji. Tijekom razvoja estetske kirurgije mijenjale su se tehnike i metode povećanja i oblikovanja grudi.
Povećanje grudi je kirurška metoda kojom se poboljšava izgled ili postiže veći volumen grudi. Izvodi se ugradnjom silikonskih implantata koji su dizajnirani tako da povećavaju male, nerazvijene grudi ili da bi se povećao volumen grudi izgubljen dojenjem, gubitkom tjelesne težine ili uslijed procesa starenja. Izbor prave veličine i oblika implantata najvažnija je zajednička odluka pacijenta i kirurga.
Operacijom se može korigirati asimetrija grudi ili, pak, obješenost dojki uz višak kože. Kao i kod drugih zahvata i ovdje su bitne predoperacijske konzultacije kirurga i pacijentice, radi procjene objektivnog stanja u odnosu na očekivanja i mogućnosti.
Jedan od trenutno najvećih svjetskih trendova u povećanju grudi je povećanje grudi vlastitim masnim tkivom, no kada je riječ o povećanju i oblikovanju grudi silikonski implantati su i nadalje vrlo traženi.

Tko su kandidati za povećanje grudi?

Žene se uglavnom odlučuju na povećanje grudi kako bi poboljšale svoj izgled, povratile samopouzdanje i sigurnost. Neki od tipičnih problema estetske prirode koje pacijentice žele ispraviti su:
Malene ili nedovoljno nerazvijene grudi
Postizanje proporcionalnosti u odnosu na ostatak tijela
Nezadovoljavajući oblik grudi
Smanjenje grudi nakon gubitka kilograma, trudnoće ili dojenja.
Smanjena čvrstoća i opuštenost
Asimetričnost grudi u pogledu veličine ili oblika.
Rekonstrukcija grudi nakon preventivnog odstranjivanja
Sam zahvat je relativno jednostavan, ne zahtijeva dug oporavak, a donosi vidljive rezultate. Postignuti rezultati potpuno su prilagođeni željama pacijenta.

Informacije o zahvatu

Zahvat traje između 1 do 2 sata, a područje koje zahvat obuhvaća je gornji dio tijela. Tokom zahvata koristi se lokalna anestezija, a oporavak od zahvata je 1 do 2 dana. Šavovi se uklanjaju nakon 10 do 14 dana. Poslije operacije potrebno je nositi kompresivni grudnjak 4 tjedna.

Pošaljite Upit

i saznajte više o povećanju grudi

  • Odaberite ikonu auto.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.