Prolaz J.Leovića 431000 Osijek

Himenoplastika

Himenoplastika je operacija za vraćanje cjelovitosti himena. Himen je sluznica koja razdvaja vanjske i unutarnje spolne organe, no tijekom spolnog odnosa ovaj se film prekida, te se ovaj trenutak smatra početkom ženskog spolnog života.
Rekonstrukcija himena je zahvat koji se izvodi u lokalnoj anesteziji, pri čemu se osvježe rubovi defloracije himena i sašiju resorptivnim koncem uz ostavljanje manjeg otvora za fiziološke potrebe žene.
Himenoplastika ili rekonstrukcija djevičnjaka sve je učestaliji zahvat, a izvodi se na zahtjev klijentica koje partneru žele npr. pokloniti osjećaj prvog spolnog iskustva. Zahvat je jednostavan i lako podnošljiv.

Himenoplastika - opcije zahvata

U zavisnosti od ostataka himena postoje različite kiruške tehnike. Ova intervencija se može obaviti na 2 načina:
• Jednostavnija procedura: ušivanje rubova himena
• Složeniji zahvat: rekonstukcija himena
O tome koja metoda će se koristiti odlučuje kirurg nakon pregleda i u skladu sa vremenskim rokom i pacijentičinim željama. Nakon operacije rekonstruirani himen imat će izgled poput pravog himena, a tragovi operacije neće biti primjetni.
Ovaj zahvat za mnoge još uvijek predstavlja svojevrsni tabu, te se o njemu ne govori toliko u javnosti kao o drugim zahvatima estetske kirurgije. Iskustva pacijentica koje su se odlučile na ovaj zahvat su vrlo individualna i različita no uglavnom pozitivna u smislu zadovoljstva prvim spolnim odnosom nakon zahvata.

Kandidati

Priprema

Trajanje operacije

Oporavak

Informacije o zahvatu - Himenoplastika

Trajanje zahvata:
 1-3 sata
Područje zahvata:
 Brada i vrat
Oporavak od operacije:
 1-2 dana
Vađenje šavova kod zatezanja kože:
 Nakon 7 dana
Anestezija:
 Opća ili lokalna
Postoperativno:
 Nošenje elastične kompresivnog zavoja 1-2 tjedna

Pošaljite Upit

i saznajte više o korekciji očnih kapaka - blefaroplastici
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.