Prolaz J.Leovića 431000 Osijek

Kolonoskopija sa ili bez anestezije

Kolonoskopija je metoda pregleda sluznice debelog crijeva i dijela tankog crijeva. Pregled se izvodi pomoću uređaja  kolonoskopa koji daje uvid u preciznu daljnju dijagnozu.
Sve osobe koje su između 45. i 50. godine trebale bi rutinski obavljati kolonoskopiju kao preventivnu metodu kako bi se otklonile sumnje na rak debelog crijeva. Rak debelog crijeva drugi je najčešći oblik tumora kod žena i muškaraca. Pregled bi trebale obaviti svi pacijenti koji u stolici primjećuju tragove krvi ili sluzi, pacijenti koji osjećaju neobjašnjivu bol u trbuhu, te oni pacijenti kojima se naizmjenično javljaju razdoblja opstipacije pa proljeva. Preporučuje se i svim osobama koje u obitelji bilježe prisutnost malignih bolesti debelog crijeva. Najveća je vrijednost kolonoskopije u prevenciji raka debelog crijeva.

Kako se pripremiti za kolonoskopiju?

Prije samog pregleda, potrebno je prilagoditi prehranu. Nekoliko dana prije samog pregleda potrebno je jesi kašastu hranu sa što manje vlakana, te izbaciti svu krutu i teže probavljivu hranu.  Također, potrebno je koristiti i sredstva za čišćenje crijeva odnosno laksativ. Kako bi se kolonoskopija odredila ispravno, najbitnije je prije pregleda posavjetovati se s liječnikom.  
Kolonoskopija pod anestezijom primjenjuje se kod onih pacijenata koji procijene da bi pretraga za njih bila izrazito bolna i neugodna, te kod pacijenata koji su prethodno imali veću operaciju u trbuhu.

Kandidati

Priprema

Trajanje operacije

Oporavak

Informacije o pretrazi- Kolonoskopija

Trajanje zahvata:
 10 minuta
Područje zahvata:
 Donji dio tijela
Oporavak od operacije:
 2 sata
Vađenje šavova kod zatezanja kože:
 Nema šavova
Anestezija:
 Opća ili lokalna
Postoperativno:
 Izbjegavati veće napore

Pošaljite Upit

i saznajte više o Face liftingu / Liftigu lica

  • Odaberite ikonu srce.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.