Prolaz J.Leovića 431000 Osijek

Korekcija stidnih usana ili Labioplastika

Razvojem suvremene estetske kirurgije sve više se traže i zahvati intimne estetske kirurgije. Jedan od zahvata koji djeluje na poboljšanje izgleda intimnih dijelova kod žena je korekcija stidnih usana ili labioplastika. To je zahvat kojim se korigiraju prevelike ili deformirane stidne usne kako bi se poboljšao izgled intimnog područja.
Ponekad nakon poroda ili s godinama uslijed gobitka elasticiteta kože može se stvoriti višak kože u predjelu stidnih usana. Takav izgled stidnih usana može uzrokovat nezadovoljstvo i gubitak samopouzdanja.
Kada izgled stidnih usana izaziva nezadovoljstvo kod žena, nesigurnost i neopuštenost prilikom seksualnog odnosa, moguće je labioplastikom poboljšati izgled vanjskog dijela spolovila. Ovim zahvatom sigurnom i jednostavno metodom estetski se uspješno i trajno korigiraju nedostaci intimnog područja kod žena.

Tko su kandidati za labioplastiku?

Najbolji kandidati za labioplastiku su žene koje ozbiljno zabrinjavaju njihove usmine, bilo da je riječ o estetskom ili funkcionalnom razlogu, odnosno radi li se o korekciji vanjskog ili unutarnjeg dijela.
Također svaka žena kojoj izgled stidnih usana izaziva osjećaj nezadovoljstva, osobito ako dovodi do nelagode prilikom spolnog odnosa, kandidat je za ovaj zahvat. Vrlo je važno od svoga liječnika kirurga dobiti realan uvid u mogućnosti i rezultate ovog zahvata.
Pacijentice nakon korekcije stidnih usana uživaju u većem zadovoljstvu tijekom seksualnih odnosa jer su opuštenije i sretnije zbog izgleda svojih intimnih dijelova. Stvarni rezultati ovog operativnog zahvata reflektiraju se na sveukupno zadovoljstvo izgledom i poboljšavaju kvalitetu života i odnosa.

Informacije o zahvatu

Ovisno o korekciji koju je potrebno učiniti, trajanje zahvata je između 30 do 90 minuta. Područje zahvata je donji dio tijela, a anestezija koja se koristi je lokalna. Šavovi se uklanjaju nakon 5 do 7 dana.  Oporavak od zahvata traje između 7 i 10 dana. Poslije operacije potrebno je izbjegavati veće fizičke aktivnosti uz nošenje zavoja 5 do 7 dana.

Pošaljite Upit

i saznajte više o korekciji stidnih usana

  • Odaberite ikonu kamion.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.