Prolaz J.Leovića 431000 Osijek

Uklanjanje kapilara po licu, vratu i dekolteu

Jedan od zasigurno glavnih uzročnika razvoja kapilara je utjecaj sunca koji stanjuje kožu, te ujedno potiče otpuštanje tvari koje uzrokuju stvaranje novih kapilara. Proširene krvne žilice na površini kože koje podsjećaju na pauka nazivaju se još i Spider Nevus. Osim sunca, bolest Rosacea je drugi glavni uzročnik njihova nastanka i razvoja. Manje kapilare nastaju pretežno na mjestima koja su najviše izložena suncu, a to je nos i dio obraza ispod očiju. Osim tih najčešćih mjesta nastanka, mogu se pojaviti i na vratu i dekolteu. Osobe tamne boje kože rjeđe budu pogođene ovim problemom zbog svoje pojačane izolacije, za razliku od osoba svijetle puti čija je koža tanja i osjetljivija.
Proširene kapilare doprinose crvenilu lica i mogu uvelike utjecati na kvalitetu osoba koje su njome pogođene, jer osim što izgledaju neestetski ljudi ih doživljavaju i kao alkoholičare. Iako za njih nema lijeka, tj. iako je njihovo stanje kronično mogu se poduzeti određene mjere i tretmani kako bi se njihova pojava ublažila i/ ili u potpunosti uklonila i kako bi se spriječilo njihovo daljnje pojavljivanje. No valja napomenuti da kapilare mogu imati sklonost vraćanju ukoliko se i dalje nekontrolirano izlažete suncu. A osim izloženosti suncu, faktori koji mogu uzrokovati crvenilo lica su i iznenadne ekstremne promjene temperature, stres, vruća pića i začinjena hrana, alkohol, cigarete, visoki krvni tlak te neispravno korištenje proizvoda za njegu kože.

Kome je najmjenjeno lasersko uklanjanje kapilara

Ukoliko ste primijetili pojavu kapilara na vašem licu , vratu ili dekolteu i ukoliko vam one uzrokuju nelagodu, kandidat ste za njihovo uklanjanje.
Prije svakog tretmana potrebno je napraviti analizu stanja kože, na temelju kojeg onda naši specijalisti dermatovenerologije predlažu odgovarajući tretman i plan terapije. Tretmani uklanjana kapilara i crvenila na licu radio frekvencijom predstavljaju minimalan rizik, bezbolni su i daju odlične rezultate. Tretmani obično ne traju dulje od 30 minuta, no vrijeme njihovog trajanja ovisi o težini slučaja, te veličini zahvaćenog područja.

Informacije o zahvatu

Trajanje zahvata je otprilike pola sata. Oporavak od zahvata je tjedan dana. Poslije tretmana potrebno je nositi zavoj na tretiranom području 1 do 2 dana.

Pošaljite Upit

i saznajte više o uklanjanju kapilara

  • Odaberite ikonu auto.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.