Prolaz J.Leovića 431000 Osijek

PRP - pomlađivanje vlastitim matičnim stanicama iz krvi

PRP terapija (Platelet Rich Plasma) ili ACP (autologous conditioning plasma) potpuno je prirodna metoda za pomlađivanje lica i dekoltea, uklanjanje bora i zatezanje lica – lifting lica, odnosno estetski tretman vlastitom plazmom koji ostvaruje dugotrajne rezultate u regeneraciji i revitalizaciji kože. PRP ili ACP je plazma bogata vlastitim trombocitima i derivatima plazme, pogotovo faktorima rasta, koji imaju stimulacijski i hidratacijski efekt na kožu i poboljšavaju lokalnu mikrocirkulaciju. Znanstveno je dokazano da na tretiranom mjestu dolazi do značajne proliferacije fibroblasta koji pak utječu na regeneraciju kože.
Ovaj se tretman koristi kod stanja u kojima želimo stimulirati brži oporavak i liječenje tkiva. Uloga matičnih stanica je građenje i razvijanje organizma, te pružanje oporavka i regeneracije tijekom cijelog života, one služe kao zamjena “umornim” i oštećenim stanicama. Vlastito tkivo najsigurniji je mezoterapijski koktel, a PRP terapija najprirodniji pristup pomlađivanju.
Zbog spomenutih efekata ovaj tretman je našao široku primjenu u sportskoj medicini, ortopediji, dermatologiji, stomatologiji, plastičnoj i rekonstruktivnoj kirurgiji, estetskoj medicini, ginekologiji. Bez oporavka se jednostavno izvodi u ordinacijama isključivo pod liječničkim nadzorom.

Kome je namjenjen PRP tretman?

PRP tretman lica, vrata i dekoltea prvenstveno je namijenjen osobama koje žele pomlađivanje potpuno prirodnim putem i tako usporiti proces starenja. Posebne će koristi imati umorna, suha i beživotna koža koja je izgubila elastičnost, a izvrsni su se rezultati pokazali i u ublažavanju hiperpigmentacija kože i neujednačenog tena. Tretirati se može cijelo lice, obrazi, nazolabijalne bore, podočnjaci, te vrat i dekolte, gdje je koža posebna tanka i osjetljiva – lifting lica.
Može se primjeniti u bilo kojoj životnoj dobi.
Pomlađivanje vlastitom plazmom vraća koži vitalnost, čime ona postaje mekša, elastičnija i vidljivo mlađa. Na taj način postižemo dugotrajne rezultate u revitalizaciji i obnavljanju kože vidljive odmah nakon primjene.
Ova metoda pomlađuje prirodnim putem, ukljanja bore i nepravilnosti te potiče proizvodnju vlastitog kolagena.

Kandidati

Priprema

Trajanje operacije

Oporavak

Informacije o zahvatu - PRP

Trajanje zahvata:
 1-3 sata
Područje zahvata:
 Brada i vrat
Oporavak od operacije:
 1-2 dana
Vađenje šavova kod zatezanja kože:
 Nakon 7 dana
Anestezija:
 Opća ili lokalna
Postoperativno:
 Nošenje elastične kompresivnog zavoja 1-2 tjedna

Pošaljite Upit

i saznajte više o PRP - pomlađivanju vlastitim matičnim stanicama iz krvi
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.