Prolaz J.Leovića 431000 Osijek

Korekcija bradavica

Bradavice na grudima dio su tijela koji se uglavnom ne vidi i oko kojeg se žene ne opterećuju previše. No ipak unatoč navedenom, invertirane odnosno uvučene bradavice nekim ženama predstavljaju estetski problem. Osim što se radi o estetskom problemu, mogu se javiti i poteškoće prilikom dojenja (budući da u bradavici završavaju mliječni kanalići) ili problemi s erogenom osjetljivosti.
Veličina bradavica je kao i veličina areola različita. Jednostavnim kirurškim postupcima može se korigirati veličina areole, odnosno bradavice, kao i korigirati asimetrija. Najčešći je uzrok nedostatka bradavice u žena karcinom dojke, potom trauma te kongenitalni nedostatak.

Zašto raditi korekciju bradavica?

Lijepe i dobro oblikovane grudi za većinu žena su simbol ženstvenosti. Bradavica na dojki zauzima centralno mjesto i uvelike pridonosi estetici. Osim optičkog, ona je jako bitna i u osjetnom smislu kao hiperosjetljiva točka na ženskim grudima. Osim veličine grudi, uvučena bradavica može negativno utjecati na psihološko stanje žene.
Ova anomalija događa se uglavnom genetski, no može biti uzrokovana i nekom infekcijom ili operativnim zahvatom u prošlosti.
Iako velik broj žena ima uvučene bradavice, većina ih želi istaknute bradavice i grudi kako ne bi trebale nositi krute grudnjake.
Ovom zahvatu uglavnom se podvrgavaju žene, iako ga je moguće izvesti i na muškarcima koji imaju isti problem.

Informacije o zahvatu

Trajanje zahvata je između 30 i 90 minuta. Područje koje zahvat obuhvaća jest gornji dio tijela, a tokom zahvata se dobiva lokalna anestezija. Oporavak traje između 3 i 4 dana. Šavovi se vade 10 do 12 dana od zahvata, a poslije zahvata potrebo je svakodnevno previjati područje zahvata.

Pošaljite Upit

i saznajte više o korekciji bradavica

  • Odaberite ikonu srce.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.