Prolaz J.Leovića 431000 Osijek

Korekcija muških prsa ili Ginekomastija

Nastaje uslijed hormonalnih ili metaboličkih razloga ili je anatomski – genetski uvjetovana. Statistički, jedan od tri muškarca koji su mlađi od 40 godina pati od određenog stupnja ginekomastije, a iznad pedesete godine života gotovo polovina muškaraca ima povećane muške grudi.
Kod ginekomastije je glavna karakteristika hipertrofija, odnosno povećanje količine žljezdanog i/ili masnog tkiva, bilo jednostrano ili obostrano. Estetsku korekciju ginekomastije ubrajamo u jedan od najtraženijih postupaka kako kod mlađih, tako i kod starijih muškaraca.
Ovim zahvatom odstranjuje se nabujalo žlijezdano tkivo, masno tkivo ili oboje, ovisno o tipu ginekomastije. Hipertrofija muških grudi može se javiti još u novorođenačkoj dobi, kasnije u pubertetu ili u odrasloj dobi. Razni su uzroci, a možemo ih podijeliti u; endokrine (poremećaj u radu hormona), tumorske (tumori koji proizvode hormone),povećanje tjelesne mase, sistemski poremećaji (npr.ciroza jetre), lijekovima uzrokovana ginekomastija, te idiopatski kada je uzrok nepoznat.

Tko su kandidati za ginekomastiju?

Svi zdravi pacijenti s objektivnim očekivanjem rezultata zahvata, uz razumijevanje svih prednosti i mana operacije, dobri su kandidati za podvrgavanje zahvatu smanjenja muških prsa.
Briga o tijelu već odavno nije samo domena žena, već se sve više muškaraca nezadovoljnih izgledom svog tijela odlučuje na određeni zahvat koji im može pomoći ukloniti estetski problem na tijelu.
Muškarci koji pate od ginekomastije često se osjećaju posramljeno, pa iako se o tome rijetko razgovara, taj problem je poprilično uobičajen. U većini slučajeva ginekomastija nije ozbiljan problem, no ponekad je teško nositi se s društvenom stigmom. Ako osjećate da vam povećane muške grudi stvaraju fizičke i/ili psihičke probleme, trebali biste razmisliti o ovom zahvatu.

Informacije o zahvatu

Trajanje zahvata je između 30 do 90 minuta. Područje zahvata je gornji dio tijela, a dobiva se lokalna anestezija. Oporavak od zahvata je između 1 do 2 dana. Šavovi se vade nakon 7 do 10 dana. Poslije zahvata se nosi zavoj između 1 do 2 tjedna.

Pošaljite Upit

i saznajte više o korekciji muških prsa - ginekomastiji

  • Odaberite ikonu zastava.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.